Saturday, October 25, 2014

Gefrituurde sprinkhanen: Voor degene die durft!


Gefrituurde sprinkhanen
  < < Terug naar overzicht
Ingrediënten:

  • Sprinkhanen
  • tempurabloem
  • ijs koud water
  • peper en zout
  • chocoladesaus
  • chilisaus

Bereiding:

Voor degene die durft!

Verwijder de poten en vleugels. Maak van de bloem en het koude water een glad beslag, breng dit op smaak met peper en zout. Leg de sprinkhaan op een vorkje en haal deze door het beslag. Bak in olie krokant. Laat daarna goed uitlekken en eet ze bij voorkeur warm. Lekker met chilisaus of met chocoladesaus en een beetje poedersuiker.

Lees hier meer info over het eten van insecten:
Mueslibar van meelwormen lekker insectenhapje?
Geen biefstuk, maar meelwormen!
Zijn halal sprinkhanen en madenkaas eetbaar?
Geplaatst op: 17 december 2011 @ 04:00
© Chantal Hermkens / Redactie deforelvisser.nl

"By: Chantal Hermkens"