Wednesday, April 1, 2015

Forelvijver De Kamphoeve Ommeren vijver van de maand februari

januari 29, 2014 door  
Opgeslagen onder Vijverreviews, Visverslagen

In het smalste gedeelte van de Betuwe, inderdaad het land van Flipje uit Tiel, ligt Forellenvijver De Kamphoeve in Ommeren. Ik ga daar vissen met mijn vaste vismaat Wim ter Wielen. Het laatste stuk door de Betuwe laat duidelijk zien waar deze streek zijn bekendheid aan heeft te danken. De fruitbomen. In Ommeren kan ook goed op forel gevist worden.

Ik weet niet wat mij te wachten staat. De kennismaking door Frits Akkermans en zijn vrouw is heel hartelijk. Er is meteen koffie en ik verorber even een overheerlijke gehaktbal. Deze vijver is na een korte winterperiode weer geopend. In de gesloten periode heeft Frits het restaurant een nieuwe look gegeven. Wat meteen opvalt is dat het hier een echt sportvissershuis is. Maar dan wel voor forelvissers. Het is er voor de tijd van het jaar opvallend druk. Het zijn met name vaste vissers die er nu hun hengel uitwerpen. Het is ook de thuisbasis van Wim ter Wielen. Afgelopen jaar heeft hij er meer dan dertig keer gevist. In het restaurant kun je naast een kleine hap alles krijgen voor het vissen op forel. Kun je het niet kopen, dan op zijn minst huren.

Mooi complex
Ik ben erg onder de indruk van het verzorgde complex. Frits woont ook op het terrein. De forelvijver bestaat 25 jaren hij heeft hem tien jaar geleden gekocht en verder uitgebouwd. Frits Akkermans: “Afgelopen jaar hebben wij weer een goed jaar gedraaid. Veel individuele vissers, maar ook heel veel groepen. Van voetbalelftallen, bedrijfsfeesten tot en met hele families toe. Ik mag dan ook niet klagen. Iedereen die hier komt vissen vangt ook wel een forel.” Voor ik mijn geluk ga beproeven, loop ik een rondje langs de zes vijvers. Je hebt kleinere en grotere visvijvers. Het geheel maakt een erg verzorgde indruk. Er zijn schuilplekken en er is een slachtplaats. Na afloop kun je je forellen inruilen voor gerookte forellen. Je moet dan wel iets bij betalen, maar dan hoef je je eigen vangst niet meer schoon te maken. Aan alles is gedacht.

Na een tweede kop koffie ga ik met Wim vissen op forelvijver drie. Er komen nog wat vissers bij. Ze kennen elkaar. Per persoon wordt op deze vijver vijf forellen uitgezet. Iedereen vangt op deze middag zijn forellen. Ik moet zeggen: ze hebben een mooie maat. De aanbeten zijn goed en ze geven sport. De aanwezige forelvissers helpen elkaar. Ze gunnen elkaar ook het visplezier. Als de een een forel vangt, gooit de ander daar in. In de hoop ook iets te vangen. Vandaag smaakte ik het genoegen dat er een school forel voorbij zwom. We visten er meteen met drie man in en vingen vis. Geen afgunst, maar plezier. Voor mij is dit de ultieme vorm van vissen op forel. Opgenomen worden door forelvissers die je niet kennen en je op hun stek laten vissen.

Genoeg forelvijvers in ons land
Er staat een strakke wind op de Betuwe. De kou trekt in mijn handen en af en toe loop ik naar binnen. Frits is een goed gastheer. Naast koffie geeft hij advies. Ik mag hem wel. Het is een oprechte ondernemer. Nog iemand bij wie de wederzijdse gunfactor hoog in het vaandel staat. Het is ook iemand met een eigen mening. “In Nederland hebben we op dit moment genoeg forelvijvers. In mijn ogen moeten er niet meer vijvers bij gaan komen. Sommigen hebben het nu al moeilijk. De vergrijzing onder de forelvissers slaat toe. Vroeger gingen de mensen eerder met pensioen en die gingen dan vissen. Dus ook op forel. Nu moeten de mensen tot hun 67ste werken. Die gaan minder vissen. Als er meer vijvers komen krijg je ook een spreiding van het aantal bestaande vissers. Ik denk dan ook dat we met de bestaande vijvers een goede dekking hebben.”

De Kamphoeve jubileert
Dit jaar is het tien jaar geleden dat Frits en zijn vrouw deze vijver kochten. Ze zijn zich aan het beraden over leuke activiteiten in het kader van het tienjarig bestaan. Ze hebben er een mooi complex van gemaakt. Je kunt er heel leuk en ongedwongen vissen. Aan alles is gedacht. Alle forelvissers die ik er vandaag sprak namen zich de tijd voor een praatje. Voor ik naar huis ga, eet ik nog even een gehaktbal en een kop overheerlijke erwtensoep en kijk ik met Wim ter Wielen en Frits Akkermans terug op een gelaagde dag vissen op forel.
De Kamphoeve is een echte aanrader.

http://www.dekamphoeve.nl

Frans van den Broek

Tot ziens bij:

Forellenvijver de Kamphoeve
Harensestraat 8a
4032 NV Ommeren kaart >>
Tel.: 0344601375
Internet: www.dekamphoeve.nl
Email:: info@dekamphoeve.nl

© Tekst / Fotografie: Frans van den Broek / Wim ter Wielen / Chantal Hermkens / Redactie deforelvisser.nl

Vindt je deze sfeerimpressie van de Kamphoeve leuk? Klik dan op de ‘vind ik leuk’ knop hieronder
of deel het met je vrienden via de ‘f’ knop hieronder.

"By: Chantal Hermkens"

reacties

10 antwoorden naar “Forelvijver De Kamphoeve Ommeren vijver van de maand februari”
 1. Willy Davina zegt:

  Dit is toch die vijver die de mensen die z.g. geen vaste klanten zijn weigert.////

 2. Nol zegt:

  Prima verslag. Deze vijver verdient het om vijver van de maand te zijn.
  Mooi complex met altijd actie.
  De reactie van Frits over voldoende vijvers in Nederland kan ik, vanuit zijn standpunt gezien, wel begrijpen. Toch denk ik dat de spreiding, met name in het Westen van het land nog erg dun is.
  De Kamphoeve hoeft zich volgens mij geen zorgen te maken. Ze hebben de zaken goed voor elkaar en dan blijven de vissers wel komen.

  Groet,

  NOL

 3. Wim ter Wielen zegt:

  Compliment, Chantal / Frans , leuk en goed verslag.

 4. Peter Frieser zegt:

  Hier volgt mijn reactie op evt vijver v.d maand ;

  … Deze reactie heb ik helaas moeten verwijderen, Peter …

 5. Beste peter, ik waardeer ieders mening, maar hou er niet van als mensen persoonlijk worden aangevallen.
  Ik heb er geen moeite mee als je het bijvoorbeeld niet eens bent met de werkwijze aan een vijver, maar niet op de persoon af.
  Dit zijn zelfstandige ondernemers die er hard voor moeten werken en hun hele ziel en zaligheid stoppen in hun bedrijf.
  Ieder mens is anders en ik vindt dat je elkaar moet respecteren. Realiseer je de schade die je met een dergelijke opmerking aan een gezin kan veroorzaken.
  Vandaar dat ik jou reactie helaas heb moeten verwijderen.

  met vriendelijke groet,
  De webmaster
  Chantal Hermkens

trackbacks

Lees wat anderen te zeggen hebben over dit bericht...
 1. [...] Forelvijver De Kamphoeve Ommeren vijver van de maand februari [...]

 2. [...] Forelvijver De Kamphoeve Ommeren vijver van de maand februari [...]Geef je mening

Vertel wat je ervan vindt...
en als je een afbeelding bij je reactie wilt plaatsen, kies dan een gravatar!